DGA bezoekt de Nieuwe Sluis – North Sea Port Conferentie 🚢

Afgelopen vrijdag hadden wij de bijzondere kans om de opening van de Nieuwe Sluis bij te wonen tijdens de North Sea Port Conferentie in Terneuzen. Wat deze ervaring nog specialer maakte? We voeren met een schip de sluis in! In deze blog delen we onze ervaringen en wat deze indrukwekkende nieuwe sluis betekent voor de toekomst van de scheepvaart in onze regio.

DGA Shipping - North Sea Port Conferentie 🚢🔑

Afgelopen vrijdag had DGA Shipping het voorrecht om de North Sea Port Conferentie in Terneuzen bij te wonen, ter ere van de opening van de indrukwekkende Nieuwe Sluis. En dit keer mochten we het van wel heel dichtbij meemaken – we voeren met het schip daadwerkelijk de sluis in!

De Nieuwe Sluis is een ware gigant, met afmetingen van maar liefst 427 meter lang, 55 meter breed en 16,44 meter diep. Dit is geen gewone sluis; hij kan moeiteloos de grootste schepen verwerken, wat een enorme boost zal geven aan de scheepvaart en handel in de regio.

Het evenement zelf was goed georganiseerd, met interessante sprekers die benadrukten hoe belangrijk deze sluis zal zijn voor de toekomst van het transport. Het was fascinerend om met collega’s uit de maritieme wereld te praten en samen de mogelijkheden te bespreken die de Nieuwe Sluis met zich meebrengt.

Het absolute hoogtepunt was natuurlijk toen we met het schip de sluis binnenvoeren. Vanuit die unieke positie, omringd door de indrukwekkende muren van de sluis, konden we echt de grootsheid van dit project voelen. Dit wordt een enorme stap vooruit voor North Sea Port en de hele maritieme sector.

Al met al was het een fantastische ervaring, en we kijken ernaar uit om te zien hoe de Nieuwe Sluis het transport in de regio naar nieuwe hoogten tilt!

#NorthSeaPort #NieuweSluis #MaritiemeInnovatie #Terneuzen

Deel dit blogbericht